12 Ocak 2010 Salı

Entr'acte for Smokers


İlk yazı blogun adını taşısın istedim, aslında daha çok şikayet; vira bismillah!

Şimdi filme başladık oturduk yerleştik süper, ara oldu oh hava alırız bi tane sigara içeriz hatta mısır ve meşrubat bile alırız ağzımız kurudu. Fakat gel gör ki ara sadece 10 dakika.
Salon yarı doluyken bile o AFM'nin daracık koridorlarından çıkmanız için penguen stili yürümeniz gerekir ki balkona en az 3 dakikada varırsınız, hele izlemekte olduğunuz filmde bol bol sigara sahnesi kullanılmışsa o 3 dakika ömür gibi gelir.
Sonunda balkondayız, açık hava, Davidoff Gold marka sigaranızı en yakın arkadaşlarınızdan birinden Fenerbahçe - Galatasaray maçı sonucu kazanmış olduğunuz ama ne hikmetse size "nice yıllara kardeşim" cümlesiyle birlikte sunulmuş harika Zippo'nuzla yakarsınız.
Sigara için gözü kararmış izleyici kitlesi giderken mısır almayı düşünememiş "amaan nasıl olsa kimse yok içeri girerken alırız" demiştir fakat 2 dakika sonra "ding - dong, bilmemkaçıncı salonumuzda film başlamak üzeredir" anonsu yapılır. Herkes içinden, "hani 10 dakikaydı ara ne çabuk bitti lan" der ama kimse sesini çıkarmaz.
Mısır almak için acele etmeniz gerekir, hani o "aman kimse yok" diyen kalabalık vardı ya işte hepsi mısır kuyruğunu oluşturmakta şimdi. Zaten tanesi 35 kuruş olan sigaranızı daha yarısındayken atmanın verdiği üzüntüyle girersiniz kuyruğa ve pazarda kilosu 50 kuruş olan mısırın 100 gramını ve yanında kutu kolayı 14 liraya almanın vermiş olduğu burukluk da katılır buna.
Sonunda yine salondayız oh yetiştik, fakat o da ne Shop&Miles'la dünyanın her kıtasına alnındaki sivilce hiç değişmeden uçan kadın ve kocası, ardından yine senaryosunu başka bir senaryodan esinlenerek(!) yazdığımız bir yerli film ve ardından Akbank'ın sinir bozucu mumu...

Aslında "10 dakika ara çok kısa 15 falan olsun" diye itirazım vardı başlarda ama artık 10 dakikaya razıyım ama bize orda iki reklam izletmek için sigaram daha bitmeden anons yapmayın yahu...

1 yorum:

Smyrna dedi ki...

bravo, spam yorumlar için kelime doğrulama da konmuş :)

hayırlı olsun canım, her ne kadar zippo olayına takılsam da... :)