16 Ocak 2010 Cumartesi

Paranormal Activity (2007)


Senaryo ve Kurgu olarak çok farklı bir film beklemeyin derim ben. Zaten benim en son izlediğim fark yaratan korku filmi; merak uyandıran finali ve kulaklara pelesenk olan müzikleriyle Saw(2004) idi daha sonraları seri yine merak uyandırarak devam etmesine rağmen kendini tekrarladı. Neyse, konumuz Paranormal Activity;

Doğa üstü bir varlıktan şüphelenen çiftimiz gidip en pahalısından, en geniş lenslisinden bir kamera alıyor ve yatak odasına koyuyor. Zaten filmin sloganlarından biri de "siz uyurken yatak odanızda neler olur?" buna uygun olarak devam eden film özellikle yatak odasındaki sahneleriyle gerginlik seviyesini yükselterek son buluyor. Konusuyla ilgili fazla söylenecek bir şey yok. Filmin afişinde yer alan diğer tavsiye ise "sakın yalnız izlemeyin" ki kesinlikle haklılar. Yine düşük prodüksyonla ve düşük trafikle işini iyi yapan bir film olduğu için tavsiye ediyorum.

Günün son saatlerinde sevgiliyle izlenen filmin ardından bir film daha izlemeye mecalimiz kalmadığı için uyuduk. Kedi tarafından sobanın hemen önüne düşürülen yastık alev almış. Yastığı plastikten falan yapmış olsalar gerek, yanarken çıkardığı pis koku sayesinde uyanabildik. Filmdeki benzer sahne akıllara gelince tırsıldı ama uyku hali devam etti. Yanarak can verecektik az daha yahu. Bu da bizim başımıza gelen doğaüstü olay olsun madem ki bence kedi düşürmedi, yapmaz öyle şeyler usludur o(!)

2 yorum:

Smyrna dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun ve aman dikkat diyorum.

filme gelirsek de çok afedersin ama fıratın tabiriyle "yek yaaa. götüme, bokuma" bi filmdi...

aciftelerli dedi ki...

peki breaveheart sen hiç tırsma böyle şeylerden..